Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, σύσσωμο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τους συνανθρώπους μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου και της ιδιωτικής εταιρείας, που από το 2017 εκμεταλλεύεται το δίκτυο των σιδηροδρόμων στη χώρα, είναι διαχρονικές.

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους ως ελάχιστο χρέος έναντι όσων έχασαν την ζωή τους, αλλά και των οικείων τους.

Η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια ανείπωτη τραγωδία.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χριστόφορος Κουσιορής