Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας για την οριοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. στην παράκτια ζώνη του Αστακού

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας για την οριοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. στην παράκτια ζώνη του Αστακού

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τις διαδικασίες που διενεργούνται αγνοώντας τη βούληση του Δήμου Ξηρομέρου και της τοπικής κοινωνίας για την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), στην παράκτια ζώνη του Αστακού η οποία έχει μεγάλη περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και ψυχαγωγική σημασία για όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Στεκόμαστε ομόφωνα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου, όπως αυτή μάλιστα έχει εκφραστεί προ ετών με σχετική απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, και καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία να κάνουν σεβαστή την απόφαση της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, απαιτούμε η σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι απαραίτητη και δεσμευτική για παρεμβάσεις οι οποίες επί δεκαετίες σημαδεύουν την κάθε περιοχή, όπως είναι η οριοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. και η εγκατάσταση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως για παράδειγμα ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και φράγματα.

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας

Χριστόφορος Κουσιορής