Τρεις μελέτες αναβάθμισης αλιευτικών καταφυγίων υπέγραψε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρεις μελέτες αναβάθμισης αλιευτικών καταφυγίων υπέγραψε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας

 

Η εκπόνηση τριών μελετών που αφορούν στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Μενιδίου και Μπούκας, καθώς και τις επιπτώσεις αυτών στο παραλιακό μέτωπο, υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας και μελετητικής εταιρίας. Η χρηματοδότησή τους θα αντληθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, το οποίο ενέκρινε το ποσό των 213.382,50€. Υπενθυμίζουμε πως έχουν εγκριθεί συνολικά δέκα μελέτες, με τις υπόλοιπες επτά να αφορούν την Αμφιλοχία και οι οποίες αναμένεται να εκπονηθούν σύντομα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας Κωνσταντίνος Διγώνης, πρόκειται για μελέτες μείζονος σημασίας και μάλιστα στοχευμένες, έτσι ώστε τα έργα να μπορέσουν να ωριμάσουν άμεσα μετά το πέρας τους.

«Είναι υποχρέωση μας και επιβάλλεται να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση, που μας παρέχεται μέσω προγραμμάτων ή επιχορηγήσεων, στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε αισθητά και ουσιαστικά το παραλιακό μέτωπο σε ολόκληρο τον δήμο μας!

Αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι για την επιτυχή κατάληξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας στο καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Αμφιλοχίας!», δήλωσε σχετικά ο κ. Διγώνης.