Τα θεατρικά «Το Τάβλι» και «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» έρχονται στο Δήμο Αμφιλοχίας

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα θεατρικά «Το Τάβλι» και «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» έρχονται στο Δήμο Αμφιλοχίας

 

Με δύο θεατρικές παραστάσεις, «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη και το «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» σε σκηνοθεσία Κάτιας Ζαρκάδας και Γιούλης Μαρούση, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αμφιλοχίας.

«Το τάβλι», από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, πραγματεύεται μια ιστορία από τη δεκαετία του ’70, όταν δυο κουμπάροι μπροστά σ’ ένα ανοικτό τάβλι και έτοιμοι για μια ακόμη παρτίδα, αποφασίζουν να στήσουν μια κομπίνα για να… «πιάσουν την καλή» και να πραγματοποιήσουν έτσι το όνειρο κάθε Νεοέλληνα. Η παράσταση θα δοθεί στο Αρχαίο Κάστρο της Λιμναίας στην Αμφιλοχίας, αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στις 21:00. (Παρακαλώ προσοχή στην αλλαγή του χώρου της παράστασης σε σχέση με προηγούμενη ανακοίνωση).

Το θεατρικό «Μιλώ σε σένα, Πατρίδα» είναι βασισμένο στα κείμενα «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου και «Έξοδος» του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και αποτελεί ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις γυναικών. Οι ιστορίες τους συναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μπαμπαλιού την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στις 21:00.

Η είσοδος και στις δύο παραστάσεις είναι δωρεάν.