Στην ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών και την προσέλκυση επισκεπτών στοχεύει ο Δήμος Αμφιλοχίας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών και την προσέλκυση επισκεπτών στοχεύει ο Δήμος Αμφιλοχίας

 

Ιδανική ευκαιρία για γνωριμία με την πανέμορφη Λίμνη Κρεμαστών αποτελούν οι δωρεάν περιηγήσεις με βάρκες που διοργανώνονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας με τη σύμπραξη των Δήμων Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Καρπενησίου και Αγράφων.

Σκοπός της συνεργασία αυτής των όμορων Περιφερειών και Δήμων είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών. Ο συνδυασμός του υδάτινου στοιχείου της λίμνης και των ποταμών που την τροφοδοτούν με τους γύρω ορεινούς όγκους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μοναδικό στην Ελλάδα και κατάλληλο για την ανάπτυξη πλήθους δραστηριοτήτων.

Τον ενδιαφέρον είναι υψηλό και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δωρεάν βαρκάδες, οι οποίες προσφέρονται με χρηματοδότηση των συμμετεχόντων Περιφερειών και Δήμων, πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος μάλιστα ο αριθμός των επισκεπτών έχει ξεπεράσει τους 2.500 και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στις περιηγήσεις πήρε μέρος χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2022, και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ζούμε σε μια πανέμορφη περιοχή, σε έναν τόπο ευλογημένο από τον Θεό. Οι ομορφιές αυτές όμως δεν είναι ευρέως γνωστές στον κόσμο και στα πλαίσια αυτά έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία για να αναδείξουμε τα όμορφα σημεία της περιοχής μας». Στην περιήγηση πήραν μέρος επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά και Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης και αιρετοί των Δήμων Αμφιλοχίας και Αγρινίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την κράτηση ραντεβού στις δωρεάν περιηγήσεις, επισκεφθείτε το σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμφιλοχίας: www.dimosamfilochias.gr/varkades-periigiseis/