Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας για διατήρηση τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, στη, συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, συζήτησε το θέμα της κατάργησης του τηλεφωνικού κέντρου Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου, και συμφώνησε ομόφωνα ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας εκφράζει τον προβληματισμό του για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. για μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου στην Πάτρα, γεγονός που σημαίνει ότι εφεξής οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας το οποίο με τη σειρά του θα διαβιβάζει στο Αγρίνιο ώστε το πλήρωμα και το ασθενοφόρο να μεταβούν τον τόπο του συμβάντος.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα μεγάλη έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, και η οποία μάλιστα διαθέτει ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά (λίμνες, ποτάμια, βουνά, κακοτράχαλο οδικό δίκτυο, περίπου 500 κοινότητες), καθίσταται σαφές ότι η νέα προβλεπόμενη διαδικασία κρίνεται ως αναποτελεσματική και θα επιφέρει καθυστερήσεις στο χρόνο ανταπόκρισης, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια υγεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ζητά την διατήρηση του τηλεφωνικού κέντρου Αγρινίου ως έχει, τη δημιουργία νέων τομών Ε.Κ.Α.Β. στα ήδη υπάρχοντα, υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την ενίσχυσή τους τόσο με προσωπικό όσο και με υλικό εξοπλισμό και οχήματα.

 

 

 

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Χριστόφορος Κουσιορής