Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την ύδρευση με πόσιμο νερό της Αμφιλοχίας από τον Αχελώο

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την ύδρευση με πόσιμο νερό της Αμφιλοχίας από τον Αχελώο

 

Ένα σημαντικό βήμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης που μαστίζει εδώ και δεκαετίες τη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας ανήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας. Η δημοπράτηση των τεχνικών μελετών συνολικής αξίας περίπου 583.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο Δήμαρχος το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την ηγεσία του Υπουργείου και τους αρμόδιους επιτελείς, δίνει ουσιαστική ώθηση στη δυνατότητα ύδρευσης με πόσιμο νερό από τον ποταμό Αχελώο.

Μεταξύ άλλων, οι μελέτες συμπεριλαμβάνουν:

  • Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού δυναμικότητας 12.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, με πρόβλεψη για επέκταση στα 18.000 κυβικά
  • Δύο δεξαμενές, χωρητικότητας 500 και 1500 κυβικών μέτρων
  • Αντλιοστάσιο δυναμικότητα παροχής νερού 382 κυβικών ανά ώρα
  • Αγωγούς ύδρευσης συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία σε συνδυασμό με την προγραμματιζόμενη δημοπρασία για τα υπολειπόμενα υποέργα, θέτει επιτέλους σε ρεαλιστική βάση την επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος που ταλαιπωρεί τους δημότες ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά την οριστική ημερομηνία υποβολής προσφορών, στις 30 Μαρτίου 2021, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τέσσερις μελετητικές εταιρίες και στις 6 Απριλίου 2021 θα γίνει το άνοιγμα των φακέλων ώστε να γίνει αξιολόγηση των προσφορών και να εκκινήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης.

«Αυτά τα γεγονότα μας γεμίζουν αισιοδοξία για την οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης για την πόλη της Αμφιλοχίας και τις κοινότητες του κάτω Βάλτου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο σώμα των Δημοτικών Συμβούλων ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας.