Παρουσιάστηκαν λογότυπο και μελέτη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Αμφιλοχίας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάστηκαν λογότυπο και μελέτη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Αμφιλοχίας

 

Ένα σύγχρονο, πολύχρωμο, ευχάριστο στο μάτι και με άμεση αναφορά στο όνομα της πόλης, είναι το λογότυπο που επέλεξαν για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου οι καταστηματάρχες της Αμφιλοχίας. Το λογότυπο, καθώς και η μελέτη ανάπλασης των δρόμων και των καταστημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 σε ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με σημαντική την παρουσία εκπροσώπων της οικονομικής ζωής του τόπου και η οποία συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Αμφιλοχίας,

Οι δύο εισηγητές από την εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου καθώς και ο υπεύθυνος υλοποίησης του Open Mall από πλευράς Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ρόμπολας, παρουσίασαν στους επαγγελματίες το νέο λογότυπο, τους συμβολισμούς στους οποίους αυτό παραπέμπει, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, από τη δημιουργία του έως και την τελική επιλογή του μέσω ψηφοφορίας.

Το λογότυπο, το οποίο επιλέχθηκε μεταξύ 19 προτάσεων από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, χαρακτηρίστηκε ως «μοντέρνο», «αντιπροσωπευτικό» και ότι «παραπέμπει στην πόλη μας και την αγορά της», και θα αποτελέσει εφεξής το σήμα κατατεθέν του Open Mall Αμφιλοχίας.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε αναλυτικά η μελέτη υλοποίησης του έργου, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς ήπιας κυκλοφορίας Θεοδώρου Χαβίνη και Βασιλείου Καραπάνου, με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας αισθητικής και ανάδειξης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της πόλης. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζονται παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ομοιόμορφων κυβόλιθων στο οδόστρωμα, αντικατάσταση των κολώνων φωτισμού, τοποθέτηση κλιματιζόμενης στάσης και γλαστρών μπροστά από τα καταστήματα, ενώ προβλέπονται κατασκευές που θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες.

Με τη χθεσινή παρουσίαση, ξεκινά επισήμως η τελική φάση υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ή «Open Mall» Αμφιλοχίας, ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εισήγησή του στην χθεσινή εκδήλωση, ο υπεύθυνος από πλευράς Επιμελητηρίου για την υλοποίηση του έργου Γιώργος Ρόμπολας, παρατήρησε ότι αν και τα εγκεκριμένα έργα Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου είναι περί τα 70 ανά την Ελλάδα, το Open Mall Αμφιλοχία βρίσκεται ανάμεσα στα περίπου 20 τα οποία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και προκρίνονται για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, τόνισε τη ξεχωριστή σημασία που λαμβάνει το έργο αυτό ενόψει των δυσάρεστων συνθηκών διεθνώς οι οποίες δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις στο εμπόριο, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή όσο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αμφιλοχίας Απόστολο Αυγερινό για την άψογη συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα είναι πάντα ανοικτή ιδέες και προτάσεις που στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη και θα στέκεται αρωγός στους δοκιμαζόμενους πολίτες και εμπόρους του Δήμου Αμφιλοχίας.

Η παρουσίαση της Εικόνας και του Εμπορικού Σήματος του Open Mall Αμφιλοχίας έγινε από τον κ. Βασίλειο Μπλέσιο, CMO της εταιρείας Lever ΑΕ, ενώ η παρουσίαση της Ειδικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης πραγματοποιήθηκε από την κ. Μαρίνα Δέδε, Αρχιτέκτων-Μηχανικό ΕΜΠ, March UCLA.