Ολοκληρώθηκε το «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» στην Αμφιλοχία

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» στην Αμφιλοχία

 

Μπαταρίες, παλιά κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και συσκευές DVD μαζί με τα τηλεχειριστήριά τους, καθώς και πλήθος άλλων ηλεκτρικών συσκευών, συγκεντρώθηκαν στο «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» που ολοκληρώθηκε χθες και το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του Δήμου Αμφιλοχίας. Στην τριήμερη δράση στην Πλατεία της Αμφιλοχίας, η οποία διήρκησε από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, παραδίδονταν για ανακύκλωση μπαταρίες και παλιές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ όσοι πήραν μέρος αποκτούσαν ταυτόχρονα δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση για πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα. Παράλληλα, για κάθε δέκα κιλά υλικού που συγκεντρώθηκε θα φυτευτεί ένα δέντρο σε σημείο που θα υποδειχθεί από το Δήμο.

Στο «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο οποίος παρέδωσε παλιό ηλεκτρολογικό υλικό για ανακύκλωση, θέλοντας έτσι να δώσει το μήνυμα ότι η ανακύκλωση είναι κάτι που μας αφορά όλους.

«Τα αποτελέσματα από την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον γίνονται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες δεκαετίες. Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αντικατάσταση όλων των φορτιστών κινητών και μικροσυσκευών με έναν ενιαίο τύπο καλωδίου, μας δείχνει πόσο σημασία έχει για την προστασία του περιβάλλοντος ακόμη και κάτι τόσο μικρό, όσο ένα απλό καλώδιο. Όλοι διαθέτουμε παλιές ηλεκτρικές συσκευές που δεν λειτουργούν ή δεν χρησιμοποιούμε πλέον και οι οποίες μπορούν να ανακυκλωθούν ώστε τα υλικά τους να επαναχρησιμοποιηθούν. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος ακόμη και με έναν τόσο απλό τρόπο!», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας.