Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες τοπικής ιστορίας στο Δήμο Αμφιλοχίας – Στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 το συνέδριο «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821»

Αμφιλοχία Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες τοπικής ιστορίας στο Δήμο Αμφιλοχίας –

Στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 το συνέδριο «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821»

 

Με έξι διαφορετικές ημερίδες, έξι θεματικές ενότητες και διασκορπισμένες σε έξι κοινότητες του Βάλτου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ημερίδων τοπικής ιστορίας «Βάλτος & Επανάσταση» που υλοποίησε ο Δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ.

Σε αυτή τη σειρά δράσεων, που ως σκοπό της είχε την ανάδειξη της συμβολής του Βάλτου και των Βαλτινών αγωνιστών στην Επανάσταση του 1821, συμμετείχε μια σειρά ομιλητών που παρουσίασαν θέματα όπως οι αγωνιστές του 1821 που έδρασαν στον Βάλτο ή είχαν καταγωγή από αυτόν, μάχες που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, τα χαρακτηριστικά της βαλτινής κοινωνίας τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της επανάστασης, η σημασία του Βάλτου στο κλέφτικο δημοτικό τραγούδι και πολλά άλλα.

Παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, τις ημερίδες παρακολούθησε σημαντικός αριθμός ατόμων, ενώ τις τίμησαν με την παρουσία τους δήμαρχοι όμορων Δήμων, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί, και συγγραφείς. Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις εισηγήσεις των δεκάδων ομιλητών θα εκδοθεί σε έντυπη μορφή, ενώ θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου ώστε να είναι προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ή ερευνητή.

Οι εκδηλώσεις όμως για το επετειακό έτος 2021 από το Δήμο Αμφιλοχίας δεν τελειώνουν εδώ. Ακολουθεί το διήμερο συνέδριο στις 16-17 Οκτωβρίου 2021 με θέμα «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αμφιλοχία, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των προγραμματισμένων δράσεων τιμής και μνήμης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.