Ο Δήμος Αμφιλοχίας υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αμφιλοχίας υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό

 

Με μια σεμνή τελετή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ο Δήμος Αμφιλοχίας υποδέχθηκε χθες, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, τον νέο ποιμενάρχη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού, όπου, παρά την έντονη κακοκαιρία, συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών καθώς και μέλη τοπικών συλλόγων ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, για να υποδεχθούν με θέρμη και να αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη.

Ακολουθώντας την ενθρονιστήρια δοξολογία, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας κατά την προσφώνησή του ευχήθηκε μακρά και ευλογημένη θητεία στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία που κατέχει η χριστιανική πίστη διαχρονικά για τους Βαλτινούς, ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς τη εκκλησία για κοινή συμπόρευση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας παρέδωσε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη έναν πίνακα της εικαστικού Ελένης Φέζου που αναπαριστά τον προεπαναστατικό αγωνιστή Γιάννη Σταθά, ο οποίος πρώτος χρησιμοποίησε στα καράβια του λάβαρο που έφερε λευκό σταυρό σε γαλάζιο φόντο.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφιλοχίας Πρωτοπρεσβύτερος Οδυσσέας Κυρόσιμος, ο οποίος καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο και του δώρισε μια ποιμαντορική ράβδο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στα ανάμεικτα συναισθήματα που του προκαλεί η επίσκεψή του για πρώτη φορά στην Αμφιλοχίας, καθώς τη χαρά του αυτή διαδέχεται η συναίσθηση της υψηλής πνευματικής ευθύνης που του έχει ανατεθεί, ενώ αναφέρθηκε στην αγωνία που τον διακατέχει να σταθεί άξιος συνεχιστής των προκατόχων του και των προσδοκιών του λαού.

Η ενθρονιστήρια τελετή ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία του Αναστάσιμου Εσπερινού, μετά το πέρας της οποίας οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στον νέο Επίσκοπό τους.

Την ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πολιτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, μεταξύ των οποίων: οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά και Θανάσης Μαυρομμάτης, οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Πολιτευτές, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής.