Κερδίζουν όσοι γνωρίζουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e Υπηρεσίες) του Δήμου Αμφιλοχίας!

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κερδίζουν όσοι γνωρίζουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e Υπηρεσίες) του Δήμου Αμφιλοχίας!

 

Ως ένα χρήσιμο εργαλείο διευκόλυνσης και γρήγορης εξυπηρέτησης έχουν καθιερωθεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e Υπηρεσίες) που προσφέρει ο Δήμος Αμφιλοχίας μέσα από την ιστοσελίδα του www.dimosamfilochias.gr. Έπειτα από τρία χρόνια λειτουργίας έχουν καταγραφεί περισσότερες από 55.000 επισκέψεις εξοικείωσης ή αναζήτησης, ενώ οι ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές αιτήσεις φτάνουν τις 900. Ταυτόχρονα, αυξητικές τάσεις εμφανίζει και η επισκεψιμότητα στη σελίδα του Δήμου για αναζήτηση πληροφοριών και ενημέρωση, αφού μηνιαίως καταγράφονται περισσότερες από 33.000 επισκέψεις, με περίπου 2-2.500 εξ αυτών να αφορούν σε μοναδικούς επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του Google Analytics και του server μας.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας τέθηκαν αρχικά σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2020 αποσκοπώντας, σε πρώτη φάση, στο να δώσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης των πιο συνηθισμένων διαδικασιών και αιτήσεων προς τις υπηρεσίες του Δήμου μέσω διαδικτύου, ώστε να περιοριστεί η άσκοπη μετάβαση των πολιτών στο Δημαρχείο εν μέσω πανδημίας.

Στη συνέχεια, τα μενού των υπηρεσιών εμπλουτίστηκαν με ακόμη περισσότερες λειτουργίες, προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα πραγματοποίησης μέσω των σχετικών μενού του συνόλου των αιτήσεων που συνήθως πραγματοποιούνται με δια ζώσης προσέλευση, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και περιορίζοντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Αποτιμώντας στο σύνολό τους τη λειτουργία των τριών πρώτων ετών λειτουργίας των «e Υπηρεσίες», διαπιστώνουμε ότι αυτές έχουν πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών και χρησιμοποιούνται καθημερινά για την εξυπηρέτηση τους.

Στόχος μας είναι πλέον ο ιστότοπος www.dimosamfilochias.gr να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερες πληροφορίες και να μετατραπεί σε ένα πλήρες portal εξυπηρέτησης και πληροφόρησης για οτιδήποτε αφορά στο Δήμο Αμφιλοχίας. Εάν δεν έχετε γνωρίσει ακόμη τις e Υπηρεσίες μας, σας προσκαλούμε να τις χρησιμοποιήσετε κι εσείς!

Δείτε το παρακάτω βίντεο που σας παρουσιάζει βήμα-βήμα τον τρόπο λειτουργίας των «e Υπηρεσίες» και σας βοηθά να κάνετε την πρώτη σας αίτηση:

https://www.youtube.com/watch?v=Vib6cdZGmBE