Η Αμφιλοχία στους 33 Δήμους του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αμφιλοχία στους 33 Δήμους του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Στο gov.gr οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιμελητριών και επιμελητών

 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας βρίσκεται εντός των 33 δήμων πανελλαδικά από τους οποίους ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο αφορά στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο (2) μηνών έως και δυόμισι (2,5) ετών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Έχει ανοίξει ήδη η πρώτη ψηφιακή υπηρεσία η οποία αφορά το μητρώο επιμελητριών/επιμελητών όπου θα μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να εργαστούν, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του gov.gr [Είσοδος με τους κωδικούς Taxisnet στο σύνδεσμο: https://ntantades.gov.gr/]

 

Απαραίτητα πιστοποιητικά για την εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών:

 

Εάν είστε Έλληνας/ Ελληνίδα πολίτης χρειάζεστε:

– Τίτλο σπουδών

– Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών

– Πιστοποιητικά υγείας τελευταίου τριμήνου από παθολόγο, δερματολόγο και ψυχίατρο δημόσιας δομής

– Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

 

Εάν είστε πολίτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτης τρίτων χωρών ή ομογενής ή δικαιούχος διεθνούς προστασίας, χρειάζεστε όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

– Δελτίο ταυτότητας Ε.Ε. ή διαβατήριο σε ισχύ

– Για την πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης της ελληνικής γλώσσας, εφόσον δεν είστε απόφοιτος/η δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας, ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, απαιτείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας, επιπέδου Β1

– Βεβαίωση εγγραφής ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής (ΠΔ 106/2007), ή

– Άδεια διαμονής ή βεβαίωση για την αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής που παρέχει δικαίωμα για εργασία, ή

– Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ)

– Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου.

 

Προσοχή: Όλα τα ξενόγλωσσα έγγραφα απαιτείται να είναι μεταφρασμένα και επικυρωμένα σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

 

Αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο πρόγραμμα θα βρείτε στο σύνδεσμο: https://ntantades.gov.gr/pdf/odigies_gia_mitroo_epimelitwn.pdf

 

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν η πλατφόρμα είναι ανοικτή μόνο για αιτήσεις επιμελητριών και επιμελητών, δίχως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου να δημιουργηθεί το Μητρώο Επιμελητών. Το προσεχές διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από ενδιαφερόμενους γονείς.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.