Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Θανάση Μπαλέρμπα στον Δήμαρχο Αμφιλοχίας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Θανάση Μπαλέρμπα στον Δήμαρχο Αμφιλοχίας

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα είχε σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών Θανάσης Μπαλέρμπας. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, έλαβε χώρα στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας κυβερνητικών στελεχών στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας ενημέρωσε τον κ. Μπαλέρμπα για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο και ζήτησε αυτά να μεταφερθούν προς τους αρμόδιους από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. Προτεραιότητα δόθηκε στην ανάγκη για προμήθεια χωματουργικών μηχανημάτων, καθώς εξαιτίας του εκτεταμένου δικτύου αγροτικών οδών στην επικράτεια του Δήμου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για εργασίες οδοποιίας. Παράλληλα, τονίστηκε το πάγιο αίτημα για εφαρμογή χρηματοδοτικών προγραμμάτων εξηλεκτρισμού των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών μονάδων όπως και η ανάγκη άμεσης δημοπράτησης του ζωτικού για την περιοχή έργο άρδευσης του κάμπου της Αμφιλοχίας, συνολικού κόστους 65 εκατομμυρίων.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα που αφορούν ευρύτερα την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως η ανισοκατανομή πόρων από τους Κοινούς Αυτοτελείς Πόρους, η οποία πλήττει κυρίως τους μικρότερους δήμους, αλλά και οι χαρακτηριστικές καθυστερήσεις στις προσλήψεις μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που στερούν απαραίτητο προσωπικό από τους Δήμους.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας από πλευράς του επεσήμανε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί νέος αλγόριθμος κατανομής πόρων ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του και τα ιδιαίτερα γεωγραφικά κριτήρια του κάθε δήμου ώστε να γίνεται δικαιότερη κατανομή τους, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία τα αιτήματα του Δήμου Αμφιλοχίας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος από πλευράς Δήμου Αμφιλοχίας οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπεχλιούλης, Νίκος Νίκας, Ανδρέας Ρεγκούτας και Κώστας Ριζογιάννης, η Πρόεδρος του ΚΕΚΑΔΑ Ζωή Ντρούτση και η επικεφαλής παράταξης Σοφία Ανδρίκουλα.