Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

 

 

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, δίχως όμως να ξεχνάμε το συμβολικό χαρακτήρα που έχουν οι φετινές εκδηλώσεις, αφού τιμούμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, που βρίσκονται σε ισχύ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καθορίζεται ως εξής:

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός Δημόσιων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τις 08:00 έως την δύση του ηλίου την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

 Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2021 όλων των Δημόσιων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου Αμφιλοχίας

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 09:00: Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Αμφιλοχίας – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ώρα 09:30: Πέρας προσέλευσης Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Ώρα 09:30: Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ώρα 10:00: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας.

Ώρα 10:15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων – Σιγή ενός λεπτού – Χαρμόσυνα Εθνικά Εμβατήρια.

 

Οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία, στεφάνια θα καταθέσουν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, η Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βούλγαρη – Πολονύφη Αμαλία, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, εκπρόσωποι μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Παρακαλούμε τους κ. κ. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητή Τροχαίας, Διοικητή Λιμενικού Τμήματος και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες.