Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα της iSea «By ElasmoCatch» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφιλοχίας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα της iSea «By ElasmoCatch» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφιλοχίας

 

Εκδήλωση ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του προγράμματος καταγραφής των αλιευμάτων ελασμοβράγχιων (καρχαριών και σαλαχιών) «By ElasmoCatch», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας, από τις 19:00 έως τις 21:00.

Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πάντοβας, προχωρά σε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφιλοχίας, με στόχο την ενημέρωση επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου.

Το πρόγραμμα «By ElasmoCatch» ξεκίνησε το 2020 στο Βόρειο Αιγαίο από την iSea με σκοπό την καταγραφή των αλιευμάτων ελασμοβράγχιων, ενώ το 2021 συνεχίστηκε τη συστηματική συλλογή δεδομένων για τα αλιευμένα και εκφορτωμένα άτομα ελασμοβράγχιων. Συνεχίζοντας στο 2022 και σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, η ερευνητική προσπάθεια εστιάζει στην ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου με στόχο την εφαρμογή των μεθοδολογιών που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα.

Η δράση ενημέρωσης απευθύνεται σε όλη την αλιευτική κοινότητα, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος και η συμβολή τους είναι καθοριστική.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σύνδεσμο: https://isea.com.gr/by-elasmocatch/

ή απευθυνθείτε: Γιώργος Ράλλης, 2313090696, giorgos.rallis@isea.com.gr

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ocean Care και του Shark Foundation.