Ενημέρωση από το Δήμο Αμφιλοχίας για υπερχείλιση δεξαμενής βιολογικού καθαρισμού

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από το Δήμο Αμφιλοχίας για υπερχείλιση δεξαμενής βιολογικού καθαρισμού

 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι χθες, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, παρουσιάστηκε βλάβη στο κεντρικό αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού Αμφιλοχίας που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή λυμάτων. Συγκεκριμένα, εξαιτίας της βλάβης στη λειτουργία του αντλιοστασίου, δεν ήταν δυνατή η προώθηση των λυμάτων προς τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που επέφερε την υπερχείλιση της λυματοδεξαμενής.
Το προσωπικό του Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα και με τη χρήση των διαθέσιμων μηχανημάτων, εξωτερικών συνεργατών και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατέστη δυνατή η εξομάλυνση της κατάστασης.
Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Δήμου, τους εξωτερικούς συνεργάτες και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας, για την άμεση συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της βλάβης και των σοβαρών συνεπειών που αυτή θα μπορούσε να επιφέρει.
Σημειώνεται επιπλέον ότι, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνίσταται η αποφυγή κολύμβησης δυτικά της Αμφιλοχίας σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Νίκας Νικόλαος