Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών από Δήμο Αμφιλοχίας και ΕΚΑΒ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών από Δήμο Αμφιλοχίας και ΕΚΑΒ

 

Εκδήλωση εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών για πολίτες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας. Η εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αμφιλοχίας και το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Πάτρας – Τομέας Αγρινίου, είχε ως αντικείμενο την παροχή βασικών γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, όπως ΚΑΡΠΑ, χρήση αυτόματου απινιδωτή και πνιγμονή-θέση ασφάλειας ενηλίκων-βρεφών.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Πάτρας – Τομέας Αγρινίου για την άψογη εκπαίδευση που προσέφερε, καθώς και τα μέλη του ΕΚΑΒ Θεοδώρα Τσιόλη, Βασίλη Καραμάνη, Βασίλη Γκούβελο και Βασιλική Βασιλογιάννη για τον ζήλο που επέδειξαν στην εκπαίδευση των πολιτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στόχος του Δήμου Αμφιλοχίας είναι η εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και για το λόγο προγραμματίζεται η πραγματοποίηση ανάλογων δράσεων και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του διασώστη Γεωργίου Ζαφείρη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.