Εκδήλωση για τον καπετάνιο του προεπαναστατικού αγώνα Γιάννη Σταθά πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφιλοχίας

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για τον καπετάνιο του προεπαναστατικού αγώνα Γιάννη Σταθά πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφιλοχίας

 

Με την Ημερίδα «Αγναντεύοντας την Δούνιστα» και με την παρουσία του Γιάννη Σταθά, Δημάρχου Διστόμου, Αράχοβας και Αντίκυρας και απόγονο του αγωνιστή από το Βάλτο Γιάννη Σταθά, ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, η δεύτερη κατά σειρά θεματική ημερίδα του Δήμου Αμφιλοχίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στη συνδιοργάνωση της οποίας συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας ξενάγησε τον κ. Σταθά στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στον Εμπεσό, κτήτορας του οποίου ήταν ο πρόγονός του καπετάνιος Γιάννης Σταθάς. Κατόπιν, η εκδήλωση συνεχίστηκε στον χωριό Σταθάς (πρώην Δούνιστα) όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και διάλεξη από τον Ιωάννη Γ. Νεραντζή, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Ιωάννης Σταθάς – Οικογένεια Ίσκου».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Δημάρχου Διστόμου, Αράχοβας και Αντίκυρας Γιάννη Σταθά, ο οποίος εξήγησε στο συγκεντρωμένο κοινό τη σημασία αλλά και το πώς βιώνει ο ίδιος την ιστορική βαρύτητα που φέρει το όνομά του, ενώ εξήρε τη σημασία του διαρκούς αγώνα εναντίον οποιουδήποτε εχθρού ή δυσκολίας συναντάμε στη ζωή μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής αναμνηστικής πλακέτας στον κ. Σταθά, την οποία παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.