Εκατοντάδες τα ραντεβού στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκατοντάδες τα ραντεβού στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας

 

Με την πραγματοποίηση εκατοντάδων ιατρικών ραντεβού ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων από Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και το Δήμο Αμφιλοχίας. Σχεδόν 400 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τους γιατρούς των κινητών μονάδων, καταδεικνύοντας έτσι τις ανάγκες που υπάρχουν για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, κατά τις τέσσερις ημέρες υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 756 ραντεβού με γιατρούς και 596 εξετάσεις όλων των ειδών, ενώ 382 ασθενείς επισκέφθηκαν τους γιατρούς εννέα διαφορετικών ειδικοτήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή μας.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ενώ διενεργείται υπό την αιγίδα της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί θερμά το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» καθώς και τους γιατρούς και το προσωπικό των Κινητών Μονάδων Υγείας που επέλεξαν τον τόπο μας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου Αμφιλοχίας που κινητοποιήθηκε για την ενημέρωση των πολιτών, ειδικά των πιο ηλικιωμένων, και έκλεισε μεγάλο αριθμό ραντεβού μέσω της ειδικής πλατφόρμας mykim.

Η συμμετοχή σχεδόν 400 πολιτών στο πρόγραμμα αυτό, αποτελεί ταυτόχρονα απόδειξη της επιτυχίας του αλλά και, αν μη τι άλλο, της ανάγκης που υπάρχει, ειδικά στα πλέον ορεινά και απομακρυσμένα σημεία του Δήμου μας, για πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε σύντομα και πάλι κοντά μας τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότεροι από τους πολίτες που έχουν ανάγκη», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Ριζογιάννης.