Δωρεάν τεστ για κορονοϊό σε ασυπτωματικούς εθελοντές μέσω του testing.gov.gr για την εκτίμηση του δείκτη θετικότητας

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν τεστ για κορονοϊό σε ασυπτωματικούς εθελοντές μέσω του testing.gov.gr για την εκτίμηση του δείκτη θετικότητας

 

Η έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την πανδημία που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη. Έως ότου όμως πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του μεγαλύτερου ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού, είναι σημαντικό να υπάρχει ακριβής εκτίμηση της διασποράς του ιού και του δείκτη θετικότητας, η οποία γίνεται μέσω των 12.000 τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε ασυμπτωματικούς εθελοντές.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα testing.gov.gr στην οποία μπορεί ο κάθε προσφερόμενος εθελοντής να συμπληρώσει μια φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19 και, εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, να υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης. Ο σκοπός είναι μέσω αυτής της εύκολης και γρήγορης διαδικασίας να διαμορφώσουν οι ειδικοί καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση της ασθένειας και να σχεδιάσουν αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της.

Συμπληρώνοντας στον παραπάνω σύνδεσμο τα προσωπικά σας στοιχεία, ενημερώνεστε μέσω τηλεφωνικού μηνύματος (SMS) εάν έχετε επιλεγεί για να συμμετέχετε στον δωρεάν έλεγχο, συμβάλλοντας έτσι κι εσείς προσωπικά στην καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.