Απόλυτα επιτυχημένη η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Αμφιλοχία

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτα επιτυχημένη η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Αμφιλοχία

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής στην έκθεση τοπικών προϊόντων που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αμφιλοχίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρωί του Σαββάτου, 14 Απριλίου 2023, στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας.

Χιλιάδες ντόπιοι και περαστικοί γέμισαν την πλατεία και επισκέφθηκαν τα περίπτερα των παραγωγών, που τους περίμεναν γεμάτα με αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κρασί και λικέρ, ζυμαρικά, ελιές, τυροκομικά, κρέμες και πολλά άλλα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους ίδιους τους παραγωγούς, να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προϊόντα τους, τα συστατικά τους και τον τρόπο παραγωγής τους, να τα γευτούν αλλά και να πάρουν μαζί τους μερικά από τα περισσότερα από 3.000 φιλέματα που διατέθηκαν συνολικά.

Με σύνθημα «Ελάτε να γνωρίσετε όσα παράγει ο τόπος μας», στόχος της έκθεσης ήταν η ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και η γνωστοποίησή τους στους επισκέπτες της πόλης μας καθώς και η παροχή της ευκαιρίας σε παραγωγούς και επιχειρήσεις για δικτύωση και συνεργασία. Μετά την ομολογουμένως σημαντική αποδοχή που υπήρξε από παραγωγούς και επισκέπτες, πρόθεση του Δήμου Αμφιλοχίας είναι η επανάληψη της έκθεσης και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας και η καθιέρωσή της ως ενός σημαντικού θεσμού εξωστρέφειας.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως συνδιοργανωτή, η οποία αποτελεί σταθερά αρωγό σε κάθε ανάλογη προσπάθειά μας, τον Δήμο Ερυμάνθου για την παροχή των περιπτέρων, τον κύριο Ιωάννη Νεφρό για την παροχή του εξοπλισμού, τους εκθέτες που διέθεσαν τα προϊόντα τους, τους εθελοντές και εργαζόμενους του Δήμου για την συνεργασία τους στην υλοποίηση της έκθεσης καθώς και όλους τους επισκέπτες που θεωρούμε ότι πλέον θα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές των προϊόντων που παράγονται στο Δήμο μας!