Απογράφομαι στον τόπο μου και στηρίζω το αύριο!

Απογράφομαι στον τόπο μου και στηρίζω το αύριο!

Αυτές τις ημέρες η Ελληνική Στατιστική Αρχή διεξάγει απογραφή πληθυσμού, μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε δέκα χρόνια. Είτε επιλέξουμε τη μέθοδο της αυτοαπογραφής είτε δεχθούμε στο σπίτι μας την επίσκεψη απογραφέα, είναι κρίσιμο να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την απλή και σύντομη διαδικασία.

Η απογραφή όλων στον τόπο μας σήμερα βοηθά και στηρίζει το αύριο του Δήμου μας. Η κατανομή πόρων, η συμμετοχή σε προγράμματα και επενδύσεις, ο προγραμματισμός έργων και υποδομών, ακόμη και ο τρόπος λειτουργίας των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίζονται σε συνάρτηση με το μέγεθος του πληθυσμού. Επιλέγοντας να απογραφούμε στον Δήμο Αμφιλοχίας, στηρίζουμε ουσιαστικά τον τόπο μας για την επόμενη δεκαετία!

Τις επόμενες ημέρες, και αφού λάβουμε  τον ειδικό κωδικό, συμπληρώνουμε με ακρίβεια τα στοιχεία μας στην ειδική πλατφόρμα της ΕΛΣΤΑΤ στο gov.gr ή, σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αυτοαπογραφούμε, συνεργαζόμαστε με τον ειδικό απογραφέα και απαντάμε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του απογραφικού δελτίου.

Είναι τόσο απλό και ο καθένας από εμάς μετράει. Αφιερώνουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας σήμερα και ενισχύουμε το μέλλον του τόπου μας!

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βίντεο της ΕΛΣΤΑΤ στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=fJnD9m954Rw

  • Στην παρακάτω σελίδα μπορείτε να λύσετε τυχόν απορίες σας:

https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous-faq

  • Δείτε τις παρακάτω οδηγίες για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής:

https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous-inst