Έκτακτη επισιτιστική ενίσχυση των ευπαθών από τις συνέπειες του COVID-19 κοινωνικών ομάδων του Δήμου Αμφιλοχίας

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτη επισιτιστική ενίσχυση των ευπαθών από τις συνέπειες του COVID-19 κοινωνικών ομάδων του Δήμου Αμφιλοχίας

 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ολοκληρώνει την άμεση υλοποίηση τριών κοινωνικών προγραμμάτων έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης ατόμων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας από τον Covid-19, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύψους 13.765 ευρώ.

Η υγειονομική κρίση του Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά κάθε πτυχή της κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας των Δημοτών μας και έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για αυτό και εμείς, αξιοποιώντας τέτοιου είδους ενισχύσεις των κοινωνικών μας δομών, προσφέραμε άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά με σκοπό την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Tα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα τέθηκαν από επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αντιδημάρχους, τον εκπρόσωπο της Μείζονος Αντιπολίτευσης, την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους Προέδρους όλων των Τοπικών Συμβουλίων και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Ευχαριστούμε τους Υπαλλήλους του Δήμου μας, και ιδιαίτερα το τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το τμήμα Προμηθειών και τη «Βοήθεια στο Σπίτι» για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε μία σταγόνα ανακούφισης σε αυτούς τους ανθρώπους τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

 

Σοφία Ανδρίκουλα

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης