Συναυλία με τον τραγουδοποιό Θοδωρή Κοτονιά το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στο Λιμάνι Αμφιλοχίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΔΕ – Π. Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

         Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφιλοχίας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τον Θοδωρή Κοτονιά, την Ευσταθία Γρέντζελου, τη Σουσάνα Τρυφιάτη και τον Γιώργο Αθανασόπουλο στο Λιμάνι της πόλης της Αμφιλοχίας.

 Η μουσική εκδήλωση περιλαμβάνει τον ξεχωριστό ερμηνευτή και τραγουδοποιό Θοδωρή Κοτονιά, τον δημιουργό του μουσικού σχήματος «Μακρινά ξαδέρφια» που έχει αφήσει το ιδιαίτερο μουσικό του στίγμα στην ελληνική μουσική με το εκπληκτικό πάντρεμα της παραδοσιακής φόρμας και των κλασικών και λυρικών μελωδιών, ενώ η Σουσάνα Τρυφιάτη που μας συστήθηκε μουσικά με « Τα αφανέρωτα» πλαισιώνει την παρουσία του με την αισθαντική λαϊκή και λυρική φωνή της . Δίπλα τους η μοναδική και ιδιαίτερη Ευσταθία Γρέντζελου και ο δεξιοτέχνης της λύρας Γιώργος Αθανασόπουλος, υπηρέτες της παραδοσιακής μουσικής μέσω του σχήματος «Άτροπον», τονίζουν την αυθεντικότητά της, μεταφέροντάς μας το συναίσθημα μελωδιών που είναι βαθιά χαραγμένα στη μουσική μας μνήμη. Σκοπός της εκδήλωσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- μέσω του Τομέα Πολιτισμού- είναι πρώτιστα η ανάδειξη της ιδιαίτερης γεωγραφικής τοποθεσίας και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης της Αμφιλοχίας, καθώς και η υπενθύμιση της ιστορικότητας  «της νύφης του Αμβρακικού», της πόλης του πολεμιστή της Τροίας Αμφίλοχου, που αποτελεί κομβικό σημείο επικοινωνίας μεταξύ της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται ακόμη μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που  έχει ως στόχο  τη διάνθιση της καθημερινότητας με πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν  στην ενδυνάμωση της σχέσης  του ανθρώπου με το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον, υπό τους ήχους μουσικής που συνδέονται άμεσα με την παράδοση.

Να τονιστεί επιπλέον πως με γνώμονα τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκου Κοροβέση ότι «με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε να αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της Π.Δ.Ε. Η δράση αυτή στην Αμφιλοχία αποτελεί το επισφράγισμα της πρόθεσης του Τομέα Πολιτισμού να δώσει βήμα στους καλλιτέχνες να εκφραστούν», ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ θα συνεχίσει να προσφέρει εμπνευσμένες  δράσεις  Τέχνης στους πολίτες και να δημιουργεί  συνθήκες κοινωνικό-πολιτισμικής συνοχής

Η μουσική εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 μ.μ στο Λιμάνι Αμφιλοχίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.