Συνάντηση Δημάρχου Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας

Τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σάκης Τορουνίδης.

Στη συνάντησή τους, συζήτησαν για την ανάγκη για στενότερη σχέση μεταξύ μικρών και μεγάλων δήμων, την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και τις πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Θέλουμε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας, και να προκαλέσουμε ακόμη και μια αδελφοποίηση μεταξύ Αθήνας και Αμφιλοχίας. Έχουμε κοινές απόψεις και αντιλήψεις για την Αυτοδιοίκηση και είναι μια ευκαιρία να πάμε την Αυτοδιοίκηση εκεί που της αξίζει», ανέφερε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε «Είμαι εδώ για να δείξουμε ότι σημαντικό είναι να αποκεντρώσουμε και ο Δήμος Αθηναίων θέλει να είναι δίπλα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας και να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο και να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και των αιρετών της Δημοτικής Αρχής».

Στη συνομιλία τους τόνισαν την ανάγκη για σύσφιξη των δεσμών της Αυτοδιοίκησης και τον κρίσιμο ρόλο της για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας τον ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την επίσκεψή του, προσφέροντας του ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο του συγγραφέα Νικόλαου Χαρ. Τέλωνα «Ταξίδι σε χρόνια λησμονημένα» Ταξίδι σε χρόνια λησμονημένα: Αμφιλοχία (Καρβασαράς) 1829-1944.