Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Αμφιλοχία, 23 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία, λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να γίνουν με κάθε επισημότητα, ώστε να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους, τηρώντας όμως ταυτόχρονα όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καθορίζεται ως ακολούθως:

 

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

 • Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, Δημοτικών Κτιρίων, Δημοσίων Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ.
 • Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών του Δήμου (Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων), Δημοτικών Κτιρίων, Δημοσίων Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

 • Ώρα 07:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Στην Αμφιλοχία:

 • Ώρα 08:30: Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία, παρουσία των σημαιοφόρων των σχολείων.
 • Ώρα 09:15: Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.
 • Ώρα 09:30: Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
 • Ώρα 10:00: Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμφιλοχίας.
 • Ώρα 10:20: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Αμφιλοχίας κα Νοτίδη Λαμπρινή.
 • Ώρα 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.
 • Σιγή ενός λεπτού.
 • Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας.

 

Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία, στεφάνια θα καταθέσουν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Μπαλέρμπας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωποι της Εθνικής αντίστασης, εκπρόσωποι μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε τους κ. κ. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητή Τροχαίας, Διοικητή Λιμενικού Τμήματος και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες.

Κατά την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων θα εφαρμοστούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Παρακαλούνται οι παραβρισκόμενοι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να κάνουν χρήση μάσκας προστασίας.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Σοφία Ανδρίκουλα