Ενημέρωση σχετικά με συνάντηση επιτροπής με τον Υφυπουργό Κο Στεφανή

Δελτίο Τύπου

Ενημέρωση σχετικά με συνάντηση επιτροπής με τον Υφυπουργό Κο Στεφανή

 Η επιτροπή που συστάθηκε σύμφωνα με την 168-11/12/19 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας, αποτελούμενη από τους : Γεώργιο Κατσούλα (Δήμαρχο Αμφιλοχίας), Ανδρίκουλα Σοφία (Αντιδήμαρχο, Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης), Κοπίδη Κωνσταντίνο (Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης), Βασίλα Μάρκο (Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης), από κοινού με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Τσακάλη Κωνσταντίνο, επισκέφτηκε την Δευτέρα 23/12/2019 τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με αντικείμενο της συνάντησης την ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή Άγριλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής  Αιτ/νίας κ. Μάριος Σαλμάς, ο οποίος υποστήριξε τα αιτήματά μας.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την επιτροπή ότι ο χώρος του Άγριλου είναι ένας από τους πολλούς χώρους που εξετάζονται πανελλαδικά για την δημιουργία δομής φιλοξενίας, χωρίς να έχει ληφθεί τελική απόφαση.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Δήμου μας, οι οποίες τυγχάνουν της συμφωνίας των δύο άλλων όμορων Δήμων, σύμφωνα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/12/2019 και τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας και η πλήρης αντίθεσή μας στην δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών.

 Η επιτροπή