Δήμαρχος Αμφιλοχίας για Ειρηνοδικείο Βάλτου στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV: Να παραμείνει στην έδρα του και να λειτουργεί ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Στο κεντρικό δελτίο του Αχελώος ΤV και στον δημοσιογράφο Παντελή Κούτσικο μίλησε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης για το Ειρηνοδικείο Βάλτου και την αναγκαιότητα μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο στην Αμφιλοχία, όπως συνέβη με τα Ειρηνοδικεία Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, ανακόπτοντας την τάση συγκεντρωτισμού υπηρεσιών που οδηγεί τις επαρχιακές πόλεις σε ερήμωση.

«Δυστυχώς παρατηρούμε διαχρονικά τη συγκέντρωση των υπηρεσιών, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κόσμο της περιοχής μας. Όταν συγκεντρώνουμε τις υπηρεσίες σε συγκεκριμένα σημεία, κι εδώ πρόκειται για ένα Ειρηνοδικείο που λειτουργεί από τη σύσταση του ελληνικού κράτους κι εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή κι έναν πληθυσμό 32.000 ανθρώπων, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον Δήμο Αμφιλοχίας, αφορά κι ένα μεγάλο μέρος των πρώην Δήμων Στράτου και Μεδεώνος. Άρα όλη αυτή η ιστορία της συγκέντρωσης στο κέντρο του Νομού θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και στους δημότες μας και γνωρίζετε πολύ καλά ότι και οι συγκοινωνίες περιθωριοποιούνται, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα λειτουργικότητας και επιβίωσης των περιφερειακών Δήμων», ανέφερε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Αναφέρθηκε επίσης στη σταθερή του υποστήριξη σε κάθε ενέργεια που αφορά την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, στο σχέδιο και τους στόχους για την ανάδειξη του Δήμου Αμφιλοχίας, καλώντας όλους τους δημότες να γίνουν αρωγοί με την ενεργό συμμετοχή τους.