Ευχαριστήρια επιστολή Σοφίας Ανδρίκουλα, Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αμφιλοχία, 24 Αυγούστου 2020

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Από την αρχή της θητείας μας, ερχόμαστε σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με περιστατικά εγκατάλειψης αλλά και βάναυσης κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, γεγονός που δημιουργεί έντονους προβληματισμούς σχετικά με την «ανωτερότητα» του ανθρώπινου είδους.

Κύριος στόχος μας αποτελεί η στείρωση και ο εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων, καθώς ο περιορισμός του φαινομένου της εγκατάλειψης είναι μια ευθύνη που βαραίνει τον καθένα από εμάς ατομικά, αλλά και συλλογικά.

Αισθανόμαστε, όμως, την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημόσια κάποιους ανθρώπους, που από την αρχή συνέβαλλαν καθοριστικά με την εθελοντική και πολύτιμη προσφορά τους στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος, όπως αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σε ό,τι αφορά την περίθαλψη, τον εμβολιασμό και τη στείρωσή τους. Χωρίς την αρωγή τους, δεν θα μπορούσαμε να ενεργήσουμε όλους αυτούς τους μήνες. Εμφορούμενοι από ειλικρινές ενδιαφέρον και αγάπη στα ζώα κάνουν το καλύτερο δυνατό εντός ενός δύσκολου και ασφυκτικού πλαισίου με πενιχρές οικονομικές δυνατότητες.

 

Ευχαριστούμε:

Τους κ. Παναγιώτη και Ελένη Πάζιου, την κ. Ελευθερία Δρόσου και την κ. Αναστασία Νταρλαγιάννη για την φροντίδα, τη σίτιση και την περισυλλογή,

Την κ. Ρούλα Μέλου, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας, για την απεριόριστη βοήθειά της στην οργάνωση,

Τους οδηγούς και γενικότερα τους εργαζομένους της Υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Αμφιλοχίας, για τον χρόνο που αφιερώνουν στην περισυλλογή και μεταφορά,

Τον κ. Κτίστη Δημήτριο, για την προσφορά μέρους του οικοπέδου του ως προσωρινό καταφύγιο μέχρι την εύρεση των αναδόχων

και τους κτηνιάτρους κ. Φαρμάκη Ιωάννη και Τρομπούκη Γεώργιο για την άψογη συνεργασία τους.

Ελπίζουμε το φιλοζωϊκό πνεύμα όλων των παραπάνω να γίνει φωτεινό παράδειγμα.

Τους πιο πιστούς μας φίλους, τα ζώα, σε όλη την Δημοτική μας θητεία δεν προτιθέμεθα να τους εγκαταλείψουμε.

 

Σοφία Ανδρίκουλα

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης