Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Αμφιλοχίας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Αμφιλοχίας

Με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και το σχέδιο αντισεισμικής προστασίας «Εγκέλαδος», συνεδρίασε στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 το τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμφιλοχίας.

Στη συνεδρίαση, στην οποία προέδρευσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας και συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν ζητήματα όπως η οργάνωση και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο προγραμματισμός και η εκτέλεση προληπτικών εργασιών καθαρισμού, η διαθεσιμότητα μηχανημάτων και μέσων, η οργάνωση ομάδων πυρασφάλειας και η πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης. Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της ετοιμότητας ανθρώπινου δυναμικού και τεχνικών μέσων για υποβοήθηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση σεισμού, σύμφωνα με το σχέδιο «Εγκέλαδος».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και συναποφασίστηκε η πραγματοποίηση περαιτέρω δράσεων ενημέρωσης των τοπικών κοινοτήτων, ώστε οι δημότες να είναι ενήμεροι για τα μέτρα προστασίας και συμπεριφοράς σε περίπτωση εκδήλωσης κινδύνου αλλά και να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχουν για τη λήψη μέτρων προστασίας από τις πυρκαγιές, όπως είναι για παράδειγμα ο καθαρισμός των οικοπέδων τους από χόρτα, σκουπίδια και άλλα υλικά.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχία ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνεργασία και το συντονισμό που έχει αναπτυχθεί με σκοπό την προστασία των πολιτών και δήλωσε την ετοιμότητα από πλευράς Δήμου για συνδρομή σε ό,τι του ζητηθεί.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Νικολόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των συναρμόδιων υπηρεσιών.