Καθαρά Δευτέρα στην Αμφιλοχία με σαρακοστιανά, χαρταετούς και με τη ζωντανή ορχήστρα της Βαγγελιώς Χρηστιά – Κούλουμα σε κάθε γωνιά του Δήμου

Οι δεκαήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα με τα υπαίθρια Κούλουμα σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Με σαρακοστιανά εδέσματα, πέταμα χαρταετού, μουσική, χορούς και τηρώντας τα παραδοσιακά έθιμα θα εορταστούν τα Κούλουμα σε σημεία του Δήμου με την πολύτιμη συμβολή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και με την ευγενική υποστήριξη επιχειρήσεων – χορηγών.

Ένα μεγάλο υπαίθριο σαρακοστιανό τραπέζι θα στηθεί την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας, συνοδεία της ζωντανής ορχήστρας της Βαγγελιώς Χρηστιά και παρέα με τον Κώστα Ζάγκα.

Παράλληλα,  υπαίθριες γιορτές θα πραγματοποιηθούν σε Περδικάκι (αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων), Αμοργιανούς (Στρογγυλό), Φλωριάδα («Σιδεριένιος Σταυρός»), Θύαμο (κεντρική πλατεία), Αμπελάκι (Δημοτικό Σχολείο) και τον Κάμπο Αμφιλοχίας (Προαύλιο Αγίου Νεκταρίου).

Μετά από χρόνια θα αναβιώσουμε και την παραδοσιακή γιορτή μυδιού στην παραλία Κουλούρι στο Σπάρτο.

Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024:

  • Κούλουμα στην Κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας με τη ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα της Βαγγελιώ Χρηστιά – Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων &  πέταμα χαρταετού στο λιμάνι της Αμφιλοχίας

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης σε

  • Περδικάκι (αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων)
  • Αμοργιανούς (θέση Στρογγυλό)
  • Φλωριάδα (θέση «Σιδεριένιος Σταυρός»)
  • Θύαμος (κεντρική πλατεία)
  • Αμπελάκι (Δημοτικό Σχολείο)
  • Κάμπος Αμφιλοχίας (Προαύλιο Αγίου Νεκταρίου)

Και Γιορτή Μυδιού στο Σπάρτο (Κουλούρι)

 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες να γιορτάσουμε παρέα την Καθαρά Δευτέρα.