Βρουβιανά

Βρουβιανά

Τα Βρουβιανά, ανήκουν στον Δήμο Αμφιλοχίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοκαρνανίας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Βρουβιανά”. Έδρα του δήμου είναι η Αμφιλοχία και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Βρουβιανά, μαζί με τον συνοικισμό Αυλακίου, ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Βρουβιανών, του πρώην Δήμου ΙΝΑΧΟΥ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
Η κοινότητα Βρουβιανών συνορεύει, με όριο τον ποταμό Αχελώο, με τους Νομούς Ευρυτανίας και Καρδίτσας καθώς και με τον Νομό Άρτας και αποτελούν το βορειότερο σημείο εισόδου προς την Αιτωλοακαρνανία από τους παραπάνω νομούς.

Για να επισκεφθεί κάποιος τα Βρουβιανά ξεκινώντας από κάποιο σημείο του Νομού (απέχουν από το Αγρίνιο και Αμφιλοχία την ίδια απόσταση, 85 χλμ.) πρέπει να περάσει πρώτα από Χαλκιόπουλο, Εμπεσό και Περδικάκι μέσα από μια πανέμορφη, καταπράσινη και παραλίμνια διαδρομή και στη συνέχεια έχει τρεις κυρίως επιλογές για το ταξίδι του:

α) Προς Άρτα (85 χμ.) μέσω Αστροχωρίου
β) Προς Καρπενήσι (90 χμ.) μέσω Φραγκίστας
γ) Προς Καρδίτσα (130 χμ.) μέσω Βραγγιανών